6425bc518320d-image-demo-08.jpg
Werkwijze

Het is mogelijk om een vrijblijvend gesprek in te plannen om meer informatie te krijgen en te onderzoeken of ik bied wat past bij jou en/of je gezin.

Hierna volgt een uitgebreide intake waarbij ik allerlei informatie uitvraag en een voorlopig behandelvoorstel doe.

Na de intake maak ik een behandelplan om al onze doelen en afspraken in vast te leggen. Wanneer we het overal over eens zijn, start de behandeling met een fase van het opbouwen van de samenwerkingsrelatie. Soms is er in deze fase ook nog een stukje diagnostiek nodig om goed te snappen wat er speelt.

Een behandeling kan bestaan uit gesprekken met het kind, de ouders of een afwisseling hiervan. Soms is het ook fijn om een systemisch (gezins) gesprek te voeren. Dit bepalen we allemaal in overleg. Minimaal eens per zes maanden hebben we een evaluatiegesprek om stil te staan bij de voortgang en de doelen. Hier wordt ook een verslag van gemaakt.

Hoelang een traject duurt is helemaal afhankelijk van de hulpvraag. Wanneer het goed voelt om weer alleen verder te gaan, hebben we een eindgesprek en wordt er een eindverslag geschreven. Voor kinderen maak ik er altijd een feestelijk afscheid van en gaan we iets leuks doen om te vieren dat het zo goed gaat.

“Ik werk contextueel en systemisch, omdat we ons gedrag nooit los kunnen zien van onze omgeving.”
Wat doet een orthopedagoog?

Een orthopedagoog houdt zich bezig met de behandeling of ondersteuning van kinderen, jongeren en volwassenen die in hun ontwikkeling geremd worden.

Wat doet een orthopedagoog?
Vrijblijvend intakegesprek
Vrijblijvend intakegesprek

Het is mogelijk om een vrijblijvend gesprek in te plannen. Zo kun je meer informatie krijgen en aanvoelen of ik bied wat past bij jou en/of je gezin. We leren elkaar eerst kennen voor we besluiten samen verder te gaan.